29 Kasım 2011 Salı

YAKLAŞIYOR 18.11.2011 cuma


ÇEK Kültür Merkezi'nde 21.30 da çalışmaya başladık. Prova genel olarak daha çalışamadığımız Keşişler ve Katilin bulunduğu sahneleri çalışmakla geçti. Tüm sahnelerin genel halini gördük bu sahneleri de çalışınca. Prova sonrasında oyunda müzik kullanımı ile ilgili bir konuşmaya başladık ve konuşmanın sonrasında farkettik ki çalışırken birbirimizi çok fazla dinlememiş, çok fazla paylaşıma geçmemişiz.

Öncelikle yerli müziğin oyunda kullanımının nasıl olacağı ile ilgili grup üyeleri fikrini paylaştılar. Ertan genel olarak bu konuda yerli müziğin kullanılabileceğini ancak kullanımının karakterle özdeşleşerek olması gerektiğini söyledi. Necati'nin sahne üstünde gelen olarak karakterle ilgili çalışma sıkıntısının konuşulmasıyla, ekipteki herkesin çalışmalarla ilgili fikirlerini dinledik. Sahnelerin kesik kesik olması, doğaçlamanın çok fazla olmaması konusunda sıkıntı yaşandığını gördük ve birbirimizle daha çok fikir paylaşımında bulunmamız gerektiğini konuştuk. Farkına varılan bu durumla ilgili daha çok harekete geçme kararı alındı.

Ayrıca Necati ve Osman'nın konusunu açtığı bir durum daha vardı. Oyuna seyircinin dahil edilmesi, seyirciye açılması konusunda çalışma yapılmadığından yakındılar.Ertan ise ezberlerin tam oturmadığı mizansenlerin yeni yeni çıkarıldığı bir ortamda seyirciye açma denemelerinin yapılamayacağını söyleyerek tepki gösterdi. Sonunda ezber eksikliğini doğaçlama   ile kapatarakoyuncuları rahatlatma kararı alındı.

Oyunun son şeklini görünce ve zaman yaklaştıkça içimizde güzel bir heyecan başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder