17 Kasım 2011 Perşembe

KOSTÜMLER 15.11.2011

ÇEK kültür merkezinde 22.00da çalışmaya başladık. Bugün bir misafirimiz vardı. Mavi Balon'un eski kostümcü ve oyuncusu Gökçe geldi. Oyunun kostümlerini Gökçe yapacağından bizi izledi. Oyunun metnini aldı. Bundan sonraki süreçte  provalarımıza katılabilir.

Bu provada Tartini  ve Vittoria'nın sahnesini çalıştık. Çalışırken Necati'nin rolü üzerine soru işaretlerini konuştuk ve cevap bulmaya çalıştık. Bu konuşmadan sonra bu sahneye tekrar geri dönmek yerine daha sonra devam etmek üzere Keşişlerin sahnesine geçtik. zaten çalışılan ilk bölümden başlayarak Tartini'nin girişini çalışmak istedik ancak, keşişlerin sahnesinde yeni eklemeler yapıldığından üzerinde fazlaca kaldık ve tartininin girişi bölümüne çok özen gösteremedik.

Sahnede özellikle zanniler çok hareketli olduğundan  bu hareketler takla gibi yorucu, acı verici olduğundan sahne üzerinde yada oyuncularda ne gibi hafifliteci madde kullanılır bilmiyoruz. Ya sahne üstüne yumuşak bir zemin yapmalı ya da oyuncuların kostümlerinde bir ek kullanmalıyız. Gökçe ile de bunu konuştuk ve özellikle bu konuda çok fazla yardım beklemekteyiz. Kostümlerin oluşma aşaması ne kadar da heyecan veriyor. Bu heyecan son oyuna kadar devam  eder umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder