11 Kasım 2011 Cuma

KAZALAR10.11.2011

Bayramdan sonraki ilk çalışmaya tam kadro ÇEK Kültür Merkezinde 19.30 da başladık. Uzunca bir tatil yapmanın enerjisiyle ısınmamız keyifli idi. Özlem dolu bir başlangıç yaptık:)

Herkes ısınmaya ayrı bir önem verdi. Bayramda dinlenmenin ve yenilen yemeklerin etkisiyle oluşan fazlalıkların atılması için dört kolla asıldık ısınmaya. Özellikle Esra başarılı bir eritme operasyonu geçirdiğini düşünmekte. Isınmanın devamı niteliğinde bir oyun oynadık. 3 tane tenis topuyla oynadığımız oyunda ilk top normal bir sırayla çemberdeki herkese atılır ve bu sıra böyle devam eder. 2. top sırayı tam tersten alarak devam ederken 3. top yine ilk sırayla devam eder ve her top atıldığında ya karşıdaki kişinin oyundaki ismi söylenir ya da oyundaki bir replik söylenir. Böylelikle hem ısınıp hem zihin açtık hem de eğlendik. Hatta yapılan bu oyunu bir görsel olarak kullanıp oyuna uygulama fikri üzerine konuştuk.

Necati' nin geçirdiği el incitme kazasından sonra, Necati'nin incinen elinin kuvvetiyle Levent'te burun incitme kazası geçirdi. osman ise zıplayarak oturmaya çalışırken dekorun sivri yerine oturdu ve 3. kazayı da yaşamış olduk. Aslında kazaların ardı arkası kesilmedi ve farkettik ki oyun bitince herkeste sağlık problemi yaşayabiliriz. Sağlık sigortası talebimizin yerine getirilmesini istemekteyiz...Bilhassa anlayışlı yönetmenimizin bizim isteğimizi yerine getirmek için adım atacağını düşünüyoruz.

Bu provada Levent, Necati ve Osman'ın yer aldığı sahneleri çalıştık ve hem oyun için verimli geçti hem de çok eğlendik. Uzun zamandır Ertan ve  Necati'nin kafasında oturtmaya çalıştığı Tartini karakteri bizi selamladı ve iki zanni olan Levent ve Necati sahnede uyumu yakaladılar.

Esra arkadaşımız benim ısınmadaki durumumla ilgili bir fikrini paylaşmak istedi. Kendisine çok katılmasamda yayınlamak durumundayım, fikir özgürlüğü anlayışımdan ötürü. '' Tuğçe ısınmada o kadar başarısız ki sadece ayak bileklerini oynatarak belini ısıttığını düşünüyor ve aslında sadece dans ediyor.'' Doğru yönleri yok değil. Herkes takla atarken ben atamıyorum. Bir an önce ısınıp takla atmalı ve oyunda kullanmalıyım, yoksa sevgili yönetmenimiz Ertan'ın isteklerini gerçekleştiremeyeceğim.:)

Aralık ayında güzel bir oyunun izleyicisi olmak sizin için çok keyifli olacak. Emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder