1 Kasım 2011 Salı

COMMEDİA DELL'ARTE ATÖLYESİ 15-16 EKİM





 Çaışmaların ilk haftaları okuma provaları ile geçti. Genel tarz olarak Commedia Dell'Arte da kesin karar kıldık. Önceleri kendimiz araştırdık, Tuğçe yaptığı çalışmaları bütün ekiple paylaştı. Bir provada bulabildiğimiz bütün Commedia Dell'arte videolarını izledik. (Youtube sağolsun) Salonda projeksiyondan sinema tadında oldu. Ama en sonunda bütün hareketleri vücut formlarını bize bilen birinin göstermesinin daha uygun olacağını düşündük. Şehir tiyatrosundan Altuğ Görgü sayesinde Onun Dil Tarih'ten hocası Levent Suner'e ulaştık. Levent Hoca Kocaeli Şehir Tiyatrosu'nun dillere destan olan oyunu Carlo Goldoni'nin "İki Efendi'nin Uşağı" isimli oyunu ile  Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda Moliere'den "Hastalık Hastası" nı Commedia Dell'Arte tarzında sahnelemiş, Dil Tarih'te de bu dersi veren bu konuda uzmanlaşmış bir tiyatro adamı, öğretim görevlisi, yönetmen.

Sağolsun bizi kırmadı 15-16 Ekim hafta sonunda bize iki günlük  bir Commedia Dell'Arte atölyesi yaptı.

Bu eğitimi aldığımızda ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladık. Videolardan ve kitaplardan öğrenmekle bilen birinin öğretmesi ve yönlendirmesi arasında dağlar kadar fark oluyor. Evet çok yorucu bir eğitim oldu her çalışmada ad a  m başı 3er tişört değiştirildi..Çalışmalara damgayı Nedim'in yüksek performansı vurdu. Daha iki gün önce fiziksel çalışmalar beni yoruyor çok da gerekli görmüyorum diyen Nedim, Levent Hocayı görünce coştu. 4 saatlik atölyenin sonunda herkes dili dışarda perişan olmuşken "hocam bu kadar mı daha çalışsaydık" diyordu. Bir de Pantalone belini kilitlemek zorunda olmasa ne güzel olacaktı:)) Pazar günü yaptığımız çalışmayı Atölye Mavi Balon Dans salonunda yaptık ve yeni yerimizde ilk kez prova almış olduk. Bu da  çok isabetli oldu yaptıklarımızı aynada gördükçe olanla olmayan arasındaki farkı kavradık.
Bu çalışamalara  oyun kadrosunda olmamasına rağmen Ozan  da katıldı ama malesef Tuğçe katılamadı.
Tatsız şeyler de yaşamaya başladık. Tuğçe'mizin abisi hafta içinde vefat ettiği için İstanbul'daydı Tuğçe.  Buradan Tuğçe'ye ve ailesine de başsağlığı diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder